갓김치 담는법

 
 
PREPARATIONS/준비
1. Soften Indian mustard leaves in salted water and rinse.
갓을 소금물에 담가 절이고, 헹군다.
2. chop pickled anchovies and squeeze out the juice; save.
멸치젓을 다지고, 그 액젓은 짜서, 따로 놔둔다.
3. Mix the pickled fish juice with rice flour paste and red pepper powder; add garlix, ginger, and green onions all chopped.
액젓을 찹쌀풀, 고춧가루, 다진 마늘, 생강, 파와 섞는다.
4. Mix the softened Indian mustard leaves with the fish juice mixture, red pepper threads, and toasted sesame seeds. Make mini bundles of the mustard leaves, folding 3 or 4 of them together ; stack them ina crick and allow to stand.
절인 갓을 액젓 섞어놓은 것, 실고추, 볶은 통깨와 버무린다.
갓을 서너개씩 묶어서 작은 다발을 만든다. 단지에 담고, 익힌다

Posted by 알 수 없는 사용자
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